WERKWIJZE EN WAAROM AFSCHEIDFOTOGRAFIE??

Je zit vol emoties en er gaat ontzettend veel langs je heen. Het loslaten van je dierbare is ontzettend moeilijk en de herinnering is vaak niet in woorden uit te drukken. Beelden zeggen vaak alles. Beelden laten de liefde zien, de liefde er is voor de overledene maar ook de liefde tussen de nabestaanden. Er wordt wel eens gezegd dat de liefde nooit zo voelbaar is op de dag van het afscheid. Ik merk doordat ik  veel bruiloften fotografeer dat er veel overeenkomsten zijn tussen dit soort dagen. De ene dag is uiteraard een dag van vreugde en de ander van verdriet maar het zijn beiden dagen van veel liefde en mooie woorden.

Een uitvaart reportage is niet het eerste waar aan wordt gedacht bij het regelen van een uitvaart. Maar wel het enige tastbare wat overblijft na deze dag. Herinneringen vervagen maar foto’s houden de herinnering levend.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een afscheidsreportage en die zijn voor iedereen persoonlijk. Sommige mensen geeft het steun en troost en helpt het bij de verwerking. Verder laten de beelden details zien die misschien die dag wel langs je heen zijn gegaan. Je ziet wie er aanwezig waren en wie er voor je klaar staan.

Na de reportages kreeg ik vaker te horen hoe onopvallend mijn aanwezigheid was. Ik ben discreet en op de achtergrond aanwezig, passend en op de juiste momenten op de juiste plek. Ik gebruik hiervoor een combinatie van groothoeklenzen en zoomlenzen voor het vastleggen van emoties zonder te dichtbij te komen. Een afscheidsreportage draait om het vastleggen van momenten, mooie overzichtsfoto’s maar ook details.

INVESTERING

Er zijn diverse mogelijkheden voor uitvaartfotografie, van een startmogelijkheid voor €135,- per uur tot een pakket inclusief een album.  Alle foto’s worden digitaal nabewerkt geleverd via een online gallery. Graag vertel ik jullie in een persoonlijk, telefonisch gesprek wat de mogelijkheden zijn, omdat elke situatie uniek is